Fra NemID til MitID

Fra NemID til MitID

Vi er kommet ind i 2022, året hvor vi går fra NemID til MitID. Indtil sommer 2022 kan du selv bestemme, om du ønsker at bruge enten NemID eller MitID. MitID bliver indfaset stille og roligt op til sommeren 2022, og vil fungere præcis på samme måde som NemID fungere lige nu. Dermed kan du som du altid har kunne logge ind på eventuelt eboks.dk

Med de rigtige økonomiske beslutninger og et par tip kan du stadig vende din økonomi til det bedre.

Hvordan virker MitID?

Ligesom NemID, virker MitID som en app, der kan downloades og hentes ned på enten din tablet eller en smartphone. MitID skal bruges når du for eksempel skal logge ind på borger.dk eller din netbank, ligesom du os bruger NemID til det nu. Med det nye MitID, er tanken at det skal blive nemmere at anvende på kryds og tværs af private og offentlige selvbetjeningsløsninger.

Hvorfor NemID bliver skiftet ud med MitID

Den største årsag til hvorfor NemID bliver skiftet ud med MitID, er at Digitaliseringsstyrelsen vil sikre at det Digitale ID som de fleste mange danskere hver dag anvender, overholder de nødvendige sikkerhedskrav der er nu, samt de fremtidige sikkerhedskrav der vil komme med tiden. MitID gøre at vi danskere i højere grad bliver beskyttet imod identitetstyveri, da der ikke vil eksistere nogen form af ID´et i fysiskform som papir.

Det er vigtigt at selvom sikkerheden ved MitID er forstærket, at du husker at MitID er personligt. Det er et personligt ID, som kun du skal anvende, og derfor bør du ikke notere koder osv. ned nogle steder. Der vil desværre altid være svindlere, som prøver at snyde og udnytte at der i disse tider vil komme informationer vedrørende MitID. Så det er vigtigt at du ikke oplyse nogle personlige oplysninger over SMS, mail eller telefon. Hverken bankerne eller myndighederne vil bede dig om at udlevere dine oplysninger på sms, telefon eller mail. Alt kommunikation omkring MitID vil blive sendt e-Boks.dk og borger.dk, eller fysisk post hvis du har fritaget dig for at modtage Digital Post. At anvende og få MitID er gratis.

Hvornår skal man senest have skiftet til MitID?

Den helt præcise dato for hvornår man senest skal have skiftet til MitID er d. 30. juni 2022. Selv hvis du allerede skulle have hentet MitID, skal du endnu beholde dit NemID. Der kan være en overgangsperiode, hvor man kan havne i situationer hvor NemID stadig skal benyttes. Du får besked fra enten Digitaliseringsstyrelsen eller din bank, med endelig besked på hvornår du ikke længere behøver at skulle gemme dit NemID. Indtil videre er MitID i en opdateringsfase hvor en brugergruppe kommer med feedback løbende for at gøre appen nem og overskueligt at bruge.

Skulle du have brug for hjælp vedrørende MitID, kan du kontakte MitID kundeservice eller din bank. Så kan du få hjælp hvis du skulle have yderlige spørgsmål om skiftet fra NemID til MitID.

Saverium hjælper dig på lånemarked

Saverium.dk er her for at hjælpe folk med at sammenligne lånemarked for at give alle en fair chance for at finde det ønskede lånetilbud Vi sammenligner lånetilbud fra flere anerkendte banker og låneudbydere med kun én enkelt ansøgning. Du kan ansøge om et lån fra 3000 - 500.000 kroner alt efter dine egne behov med en låneperiode på 1-15 år.

2022-01-13/Søren

Lån penge nemt og hurtigt - Få øjeblikkeligt lånetilbud fra flere banker

3000 kr.500000 kr.
1 år15 år
1.039 kr.
Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.