Billån - Lån penge til køb af ny eller brugt bil | Saverium

Billån

Køb af bil er en stor investering. Ikke blot fordi bilen skal stemme overens med dine behov og ønsker, men også set ud fra et økonomisk synspunkt.

Da et bilkøb som regel er i en størrelsesorden, der hedder flere hundrede tusinde kroner, er det de færreste, der selv kan stille med den fulde finansiering af bil.

Mange tror, at de er begrænset til at optage et billån i egen bank. Det er dog slet ikke tilfældet. Der findes adskillige lånevirksomheder og banker, der gerne yder lån til bil online. For at sammenligne disse forskellige udbydere kan Saverium.dk hjælpe dig med det.

+45
Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med 12 års tilbagebetalingstid, nominel rente på 6,7 % og åbningsgebyr 3.000 kr. har ÅOP 7,19 % og et samlet tilbagebetalingsbeløb på 221.691 kr. Tilbudt tilbagebetalingstid 1-15 år, hvor renten varierer mellem 2,95-24,99 %.

Din sikkerhed

Vi har allerede hjulpet mere end 500.000 ansøgere med at finde det rigtige lån til dem. Nedenfor finder du et udpluk af de banker, som du får tilbud fra

Sådan fungerer det


1.

Du udfylder dine oplysninger

2.

Vi indhenter tilbud fra bankerne

3.

Du vælger det lån du ønsker

4.

Lånet bliver udbetalt til din konto

Har du spørgsmål?

Tre ting du skal vide, før du vælger bilfinansiering

Når du skal vælge bilfinansiering, er der mange faktorer, der har betydning. Det er gældende, hvad enten du skal købe en ny eller brugt bil. Det er dog særligt de tre nedenstående faktorer, der bliver afgørende for finansieringens pris:

 • Vil du låne med eller uden udbetaling?
 • Vil du låne med eller uden sikkerhed?
 • Vil du låne med fast eller variabel rente?

Vil du låne med eller uden udbetaling?

Først og fremmest skal du overveje, hvorvidt du ønsker at optage et billån uden udbetaling. Dette er der heldigvis mange aktører, der tilbyder, hvorfor du potentielt også kan købe en ny bil uden udbetaling.

Vil du være sikker på at få det billigste lån, skal du selv lægge en udbetaling. Afhængigt af størrelsen på dit lån til bilkøb, er det muligt selv at fastsætte størrelsen på din udbetaling. Mange låneudbydere kræver dog en udbetaling på 10-20 procent af bilens værdi.

Ved at købe en bil uden udbetaling, bliver lånets samlede størrelse forøget. Dermed vil dine renteomkostninger blive beregnet med udgangspunkt i et større tal. Netop dette forhindrer dig i at optage det bedste billån.

Vil du låne med eller uden sikkerhed?

Ligesom det ikke er umuligt at købe biler uden udbetaling, er det heller ikke alle långivere, der kræver, at du stiller sikkerhed for dit lån. Når du skal låne til bil, skal du derfor vurdere, hvorvidt du ønsker et billån med sikkerhed eller uden sikkerhed.

Sikkerheden kan du stille på flere måder, men i forbindelse med et billån, er den gængse procedure, at det er bilen, der stilles som sikkerhed for lånet. Denne mulighed får du typisk, hvis du optager dit billån i kampen, hvorimod de fleste online låneudbydere ikke kræver, at der stilles sikkerhed.

Stiller du sikkerhed for lånet, er det selvfølgelig forventeligt, at du modtager et lånetilbud med mere attraktive vilkår. Vil du være sikker på at få det billigste billån, undgår du næppe at stille sikkerhed for lånet.

Vil du låne med fast eller variabel rente?

Når du leder efter et billigt billån, skal du også vurdere, om du vil have et lån med fast rente eller variabel rente. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle låneudbydere, der tilbyder, at du frit kan vælge mellem et lån med fast lav rente eller et lån med variabel rente.

De fleste billige lån har en variabel rente, der følger markedet, da der er en chance for, at den falder under et tilsvarende lånetilbud med fast rente. Omvendt er der dog også en risiko for, at markedsrenten stiger, hvilket vil resultere i et dyrere lån.

Når en långiver beregner et lånetilbud med fast rente, fastsættes renteniveauet som regel højere, end ved en variable rente. Derfor er det et dyrere alternativ, men det giver dig sikkerhed i din økonomi.

Kan et billån uden udbetaling betale sig?

Ved optagelse af en form for bilfinansiering, er der adskillige elementer, der skal overvejes. Ved oprettelse af lånet er det dog særligt afgørende at vurdere, hvorvidt du vil låne med eller uden udbetaling. Så det er vigtigt at vide om et billån uden udbetaling kan betale sig.

Gør du dig forhåbninger om at optage et billig billån, anbefales det ikke at vælge at finansiere din bil uden udbetaling. I sidste ende vil dette nemlig være den dyre løsning. Betaler du selv en del af bilen pris, mindskes det samlede lånebeløb og dermed dine renteomkostninger.

I princippet kan du forvente, at jo mere du indskyder i udbetaling, jo billigere bliver dit lån. Hvis du ønsker at købe en billig ny bil til 150.000 kr., og selv betaler en udbetaling pålydende 20 % af bilens værdi (30.000 kroner), nedsættes dit lånebeløb selvfølgelig med et tilsvarende beløb.

Der er dog både fordele og ulemper ved et billån uden udbetaling:

 • Den primære fordel er, at du ikke har brug for nogen kapital for at få fingrene i en ny bil, hvad enten den er brugt eller fabriksny. Du behøver derfor ikke nogen økonomisk forberedelse forud for optagelsen af lånet, hvis du ønsker at låne uden udbetaling.
 • En af ulemperne er, at der er strengere krav, der skal opfyldes, for at blive kreditgodkendt. Dertil er det heller ikke den rette måde at få et billig lån på, da dit lånebeløb og din månedlige ydelse vil være højere.

Er du i tvivl om, hvad der vil fungere bedst for din økonomi, så beregn lån med og uden udbetaling i en billån beregner. Derved kan du få en fornemmelse af, hvor stor en forskel, det gør.

Hvad koster et billån?

Ved optagelse af et billån er renter ikke den eneste omkostning, der skal betales. Derimod har et billån flere omkostninger, der samlet udgør tilbagebetalingsbeløbet. Dette tal viser dig, hvad du efter endt låneaftale har betalt for at låne pengene. Så det er vigtigt at sætte sig ind i hvad et billån koster. Til en start er det en god ide at vide om det er en brugt bil du vil købe igennem eventuelt DBA eller en helt ny bil.

Har du hidtil troet, at den eneste udgift ved et billån er rente, bliver du overrasket. Herunder forsøger vi at kortlægge, hvilke faktorer, der spiller ind, når du skal finde det optimale lån. Som udgangspunkt er det dog primært lånets ÅOP, du skal holde øje med.

Du har sandsynligvis hørt, at skal du spare penge på dit billån, så lån penge med lav rente på nettet. Om end det er vigtigt, at renten er lav, er der også andre omkostninger at tage højde for. Netop derfor skal du i højere fokusere på ÅOP, da dette tal samler alle lånets omkostninger.

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent, og samler alle udgifter forbundet med et lån. Det kan du læse en mere dybdegående beskrivelse af længere nede i artiklen.

Løbetiden er også et afgørende aspekt

Når du skal finde det bedste lån, er det økonomiske aspekt vigtigt. Løbetiden er dog også et vigtigt, når du skal vælge et billån. Når du skal afgøre, hvilken løbetid, der er den rette, er der flere faktorer, der har betydning for dette:

 1. Hvor lang tid regner du med at have bilen?
 2. Hvor mange kilometer forventer du at skulle køre i den?
 3. Hvor meget forventer du at bilens værdi forringes efter ejerskabet?

Det vil sige, at står du overfor at skulle optage et lån til køb af bil, så beregn gerne bilens værdiforringelse, før du accepterer en låneaftale. Er du i tvivl om bilens værdiforringelse, bør du forhøre dig hos forhandleren, der sælger dig bilen.

Løbetiden er særligt vigtig i denne sammenhæng, da du skal undgå at optage et lån med en løbetid, der er længere end bilens levetid, skal du være opmærksom på, at du fortsat skal afdrage på lånet. Sælges bilen, kan du som regel bruge bilens salgspris til at indfri lånet.

Du rådes desuden til at vælge et lån, der er realistisk at betale tilbage til tiden. Derfor bør du altid følge 90%-reglen, der betyder, at du ikke bør optage et billån, der udgør mere end 90% af din årsindkomst.

Billigt billån: Vær opmærksom på bil lånets ÅOP

Som tidligere angivet, er ÅOP en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Det vil sige, at enhver af lånets udgifter og gebyrer er medregnet, og ikke kun renten. Med andre ord, er det et fremragende redskab, når du skal vurdere, hvorvidt der er tale om et billigt lån.

ÅOP dækker derfor alle omkostninger, der kan forekomme i et lån, hvilket kan omfatte:

 • Etableringsomkostninger
 • Administrationsomkostninger
 • Renter
 • Uforudsete udgifter

ÅOP er selvsagt angivet som en procentsats, og jo lavere den er, jo billigere er finansieringen af din bil. Vil du gerne låne penge billigt, skal du derfor lede efter et lån med en lav ÅOP.

Et eksempel er, at hvis et billån har en ÅOP på syv procent, betyder det, at de årlige omkostninger ved det pågældende lån udgør syv procent af lånets samlede pris.

Det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på, at lånets ÅOP bliver lavere, hvis løbetiden forlænges. Det betyder nemlig, at udgifterne også strækkes over en længere periode. Hvad det dog ikke altid er ensbetydende med er, at det også er billigere.

Forlænger du løbetiden, skal du være opmærksom på, at du også forlænger perioden, hvor du betaler lånets renter og gebyrer. Det resulterer muligvis i en lavere månedlig ydelse, da tilbagebetalingsbeløbet er strækket over længere tid, men samlet set er det dyrere.

Skal jeg optage mit billån hos forhandler, finansieringsselskab eller bank?

Mange der ønsker et lån til bil tror, at de er begrænset til at kunne optage et lån til bil i banken eller hos forhandleren. Det er dog ikke tilfældet, da et lån med lav rente også kan optages via et onlinebaseret finansieringsselskab.

Hvis du skal finansiere købet af en bil, skal du derfor overveje nøje, hvorvidt finansieringen skal foregå hos bilforhandleren, gennem et finansieringsselskab eller hos banken.

Det kan være vanskeligt at få et overblik over, hvad den rette løsning er – særligt hvis ikke du har den store erfaring med indgåelse af diverse låne- og finansieringsløsninger. Herunder kan du heldigvis blive klogere på de forskellige muligheder.

1. Bilforhandler

Beslutter du at optage dit billån direkte hos bilforhandleren, vil de sandsynligvis forsøge at få lånet til at fremstå attraktivt med en lav rente. Det kan ganske vist se rigtig fint ud, men det er vigtigt, at du er klar over, at der også vil blive tillagt stiftelsesgebyr og administrationsomkostninger.

Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er fordele forbundet med at optage et lån hos din bilforhandler. I mange tilfælde kan det nemlig betyde, at du kan forhandle dig frem til en bedre serviceaftale. Det er en fordel, da det giver dig en sikkerhed i forbindelse med bilens drift.

2. Finansieringsselskab

Overvejer du at optage et lån hos et finansieringsselskab, vil det være lettest for dig at sammenligne flere forskellige lånetilbud. Da hele processen foregår på nettet, kan du indhente tilbud fra flere aktører, uden at bevæge dig udenfor. Derved har du mulighed for at vurdere, hvad det bedste tilbud er.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på renter og omkostninger fra udbyder til udbyder. Af den grund er du nødt til at undersøge hvert tilbud til bunds, hvis du vil sikre, at du ender med at vælge det tilbud, der er det mest optimale for dit vedkommende.

3. Bank

Ikke alle har mulighed for at optage et lån i egen bank, da de stiller strenge krav til låntagernes kreditværdighed. Det vil derfor kun være i tilfælde af, at du har en god kreditværdighed, at du kan få bevilliget et lån i banken, hvi s du ønsker hjælp til finansieringen af et bilkøb.

Har du en god kreditværdighed, er det dog også muligt at forhandle dig frem til gode betingelser for dit billån. Er den ikke helt så god, vil du derimod få et lånetilbud, der har en rente og øvrige udgifter, der er at finde i den høje ende.

Hertil er det også vigtigt, at du er opmærksom på, at behandlingstiden som regel er længere i bankerne, end hos finansieringsselskaberne. Har du brug for en hurtig låneproces, anbefales du derfor at ansøge om et lån på nettet.

Kan jeg låne til køb af brugt bil?

Hvad enten du ønsker at købe en ny dieselbil eller en brugt elbil, er der selvfølgelig mulighed for at finansiere købet med et lån. Det er gældende, hvad enten du foretrækker at låne penge i egen bank eller hos et finansieringsselskab.

Ligeledes er et lån også muligt at optage, uanset om du vil købe en dyr eller billig bil. Er der tale om en meget dyr bil, kan det dog være svært at få bevilliget et lån, hvis ikke din kreditværdighed er optimal. Så hvis du vil låne til køb af en brugt bil, er det bestemt en mulighed. Læs mere på dbfu.dk.

Om os

Vi er iværksættere og ildsjæle, som alle har en ambition om gøre livet lettere for dig og resten af Danmark.

I første omgang har vi fokuseret på at indhente lånetilbud, som er skræddersyet til lige netop din økonomi og dit behov. Vi præsenterer tilbuddene overskueligt, så du nemt kan sammenligne og vælge det lånetilbud, som passer bedst til dig.

Vi har selv stået i en situation før, hvor vi har haft brug for en lignende service, men på daværende tidspunkt fandtes den ikke, og vi satte os derfor for at bygge den fra bunden af.

Vi håber, at du har fået lyst til at prøve vores gratis og uforpligtende service. Uanset hvad vil vi gerne takke dig for den tid, som du har brugt på at læse om os.