Låneberegner - Hvad koster dit lån? | Saverium

Låneberegner

En låneberegner er et basalt værktøj, der kan give dig en fornemmelse af, hvad det vil koste at optage et lån hvilket du kan tjekke igennem Saverium.dk. Låneberegneren kan derfor bruges, hvis du gerne vil have et estimat over, hvor meget et lån vil koste, før du går videre i processen.

Husk dog, at sådanne låneberegninger kun er vejledende. Har du lavet en låneberegning, er det derfor ikke ensbetydende med, at dit lånetilbud vil være ensartet med denne beregning.

I beregningen er der nemlig ikke taget højde for dine personlige og økonomiske forhold, som i sidste ende er afgørende for, hvad lånet vil koste. Vores låneberegner til alle slags lån kan give et fornuftigt billede af prisniveauet, men er dog under alle omstændigheder kun vejledende.

Vores beregner er utrolig nem at bruge. Du skal blot indstille det ønskede lånebeløb ved hjælp af slideren, mens den ønskede løbetid justeres med henholdsvis plus- og minusknapper på hver sin side af tallet. Når du har indstillet dette, kan du se en forventet månedlig ydelse.

Din sikkerhed

Vi har allerede hjulpet mere end 500.000 ansøgere med at finde det rigtige lån til dem. Nedenfor finder du et udpluk af de banker, som du får tilbud fra

Sådan fungerer det


1.

Du udfylder dine oplysninger

2.

Vi indhenter tilbud fra bankerne

3.

Du vælger det lån du ønsker

4.

Lånet bliver udbetalt til din konto

Har du spørgsmål?

Brug Saverium.dk´s låneberegner til dit personlige lån

Det behøver ikke at være besværligt eller tidskrævende at indhente en håndfuld lånetilbud, som du kan sammenligne med hinanden.

Hos Saverium.dk kan du hurtig bruge vores låneberegner og nemt udfylde en enkelt låneansøgning og modtage lånetilbud fra flere lånevirksomheder. Vi samarbejder med bl.a. Basisbank, Modus Finans, Fellow Finance, Resurs Bank, Express Bank og LånLet. Det er derfor dem, du vil modtage tilbud fra samt andre.

Samtlige lånetilbud er udarbejdet personligt til dig – og naturligvis med udgangspunkt i de informationer, der er angivet i din ansøgning. Derfor vil du blive præsenteret for en række tilbud, der er skræddersyet til netop dig.

Alle lånetilbud du modtager via Saverium.dk er naturligvis uforpligtende og gratis. Hvis ikke der er et af de modtagne tilbud, der appellerer til dig, er du i din gode ret til at afvise dem alle.

Fælles for samtlige lånetilbud er, at der hverken stilles krav om sikkerhedsstillelse eller dokumentation. Ønsker du en indikation af, hvad koster det at låne uden sikkerhed, kan du passende bruges vores låneberegner til at beregne, før du udvælger dig et tilbud.

Få et vejledende overblik over dine låneomkostninger med vores beregner

Når du bruger vores låneberegner til at beregne dine lånemuligheder, er det essentielt, at du er opmærksom på, at prisen kun er vejledende. Denne beregning af lån er derfor ikke nødvendigvis ens med det eller de tilbud, du modtager.

For at kunne en præcis pris, er långiverne nødt til først at behandle din ansøgning. I denne sammenhæng udfører de nemlig også en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at du ikke kan se den reelle pris, før du har modtaget konkret tilbud fra udbyderne.

Det er dog slet ikke ensbetydende med, at en låneberegner til forbrugslån ikke kan bruges til noget. En sådan beregner kan bruges til at give en indikation af, hvad det vil koste dig at optage et lån. Har du styr på dit budget og dit rådighedsbeløb, kan du nemlig via vores forbrugslån beregner danne dig et hurtigt overblik over, hvor meget du forventeligt kan låne.

Husk dog, at vores låneberegner med fast ydelse ikke tager højde for dine personlige forhold, hvorfor det ikke kan garanteres, at de tal, der vises i vores beregner, er retvisende for, hvordan dine lånetilbud kommer til at se ud.

Hvad det vil sige er, vil du gerne have et nogenlunde billede af, hvad det vil koste at optage et lån, så beregn et lån som eksempel med vores låneberegner. Vil du have et konkret svar på, hvad et lån vil koste, er du nødt til at indhente konkrete, personlige lånetilbud.

Sådan bruger du låneberegneren

Hvad enten du ønsker at bruge vores låneberegner til billån, huslån, kassekredit uden sikkerhed eller noget helt fjerde, er den utrolig nem at bruge.

Du skal intet andet gøre, end at indstille slideren med det ønskede lånebeløb, hvorefter den ønskede løbetid kan justeres med hhv. plus- og minusknapperne hver sin side af tallet.

Når du har indstillet den ønskede løbetid og det ønskede lånebeløb, præsenteres du naturligvis for den forventede månedlige ydelse med det samme. Derved kan du lynhurtigt få en indikation af, hvad du kan låne uden om banken – og hvad det vil koste dig pr måned.

I og med, at du med en låneberegner nu kan få et estimat på, hvad et lån koster, kan du dermed vurdere, hvorvidt det kan betale sig at udbede dig tilbud på det ønskede beløb. Kan du se, at den månedlige ydelse ikke harmonerer med dit rådighedsbeløb, giver det naturligvis ikke mening.

Direkte sammenhæng mellem løbetid og ydelsen

Uanset hvilken type lån, du har i sinde at optage, er der flere elementer, der har indflydelse på den månedlige ydelse og lånets samlede omkostninger. En af de ting, der har størst indvirkning på såvel ydelse som omkostninger, er lånets samlede løbetid.

Som også forholdsvis nemt ses med hjælp fra låneberegneren, falder den månedlige ydelse, hvis du beslutter at betale af over længere tid. Det medfører, at jo længere løbetid du vælger, jo lavere bliver din månedlige ydelse.

For de fleste brugere af vores låneberegner virker det sandsynligvis attraktivt at vælge en lav månedlig ydelse. Desværre er det dog ikke helt så attraktivt, som det ser ud til at være.

Ulempen ved at have en lang løbetid på et lån er, at en længere løbetid resulterer i, at dine låneomkostninger stiger. Ser man på det samlede tilbagebetalingsbeløb, vil dette stige for hvert yderligere afdrag, du forlænger aftalen med.

Det skyldes, at du betaler renter og gebyrer i flere måneder, end hvis du valgte en kortere løbetid. Jo længere løbetiden er, jo større en andel af det samlede tilbagebetalte beløb vil være bestående af renter og gebyrer. Dette vil du kunne se med fx en ÅOP beregner, der kan beregne ÅOP og vise lånets samlede udgifter.

Ønsker du at vide, hvad du skal betale hver måned, når du optager et givent lån, så beregn ydelse på lån med vores låneberegner, men vær opmærksom på, at en lavere ydelse ikke er ensbetydende med et billigere lån – tværtimod.

Vigtigt at få flere tilbud ved optagelse af lån

I vores låneberegner ses renter, gebyrer mv. ikke. Derimod vises blot den månedlige ydelse. Derfor kan det give en indikation af, hvor meget du har råd til at låne, og hvad det koster.

Hvad enten du søger et lån til bolig, bil eller forbrug, kræver det konkrete tilbud, hvis du vil vide dig sikker på, hvad det koster for netop dig. Et enkelt tilbud er dog ikke tilstrækkeligt, da de forskellige låneudbydere har forskellige priser.

Årsagen til, at det er vigtigt, at du indhenter flere tilbud, som kan sammenlignes og holdes op mod hinanden, er for at undgå, at du optager et lån, der ganske enkelt er for dyrt.

Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare, ved at vælge det rette lånetilbud, hvad enten du leder efter et boliglån, banklån eller en helt tredje type kredit lån. Selv i tilfælde af, at det er mindre lån, kan besparelsen lyder på rigtig mange tusinde kroner.

Det vidner naturligvis om, at det ikke er tilstrækkeligt at benytte en låne beregner, hvorefter du blot indhenter et enkelt tilbud. Du er nødt til at bede om flere tilbud – og her kan Saverium.dk heldigvis nemt hjælpe.

Hvor meget kan jeg låne? – Brug vores låneberegner for at finde dit passende lån

Når du har brugt vores låneberegner og afsendt din låneansøgning, begynder det hele at køre automatisk. Når en onlinebaseret lånevirksomhed skal vurdere, hvor meget du kan låne, og hvad det skal koste, er der flere elementer, der har betydning. Begge dele afgøres af en kreditvurdering.

En kreditvurdering er et redskab, som långiverne bruger til at vurdere dine og deres risici ved at indgå en låneaftale. Hvis du skal gøre dig forhåbninger om at låne penge til en lav pris, er det essentielt, at du kan bryste dig af en god kreditværdighed.

Lidt forsimplet kan det nemlig siges, at jo lavere en risiko långiver vurderer, at der er for, at du ikke har råd til at betale lånet tilbage, jo mindre vil det koste dig at optage det respektive lån.

Når låneudbyderne udarbejder en kreditvurdering, er der flere ting, de kigger nærmere på. Nogle af de mest afgørende faktorer er:

  • Din indkomst
  • Din civilstatus (og eventuelle medansøgere)
  • Dine udgifter og rådighedsbeløb
  • Din eksisterende gæld
  • Din RKI-status

Din indkomst

Det første en hvilken som helst långivere kigger på, er din personlige indkomst.

Din indkomst vil nemlig give den pågældende udbyder et billede af, hvor stor en sum penge, der er tilovers, når alle dine faste udgifter er betalt. Derfor er det også afgørende for, hvor meget gæld du kan optage i form af et lån.

Jo længere løbetid et lån har, jo flere penge kan låneudbyderen tjene. Det skyldes, at dit lånebeløb forrentes over en længere periode.

Det er forskelligt, hvordan långiverne vurderer din indkomst. Nogle steder vurderes din indkomst ud fra de seneste tre måneder, mens andre långivere bruger din seneste årsopgørelse.

Din civilstatus

Noget der er vanskeligt at tage højde, når du bruger en låneberegner, er din civilstatus. Men faktisk er det et parameter, der kan have stor indflydelse på, hvad det koster at låne, og hvor meget du kan låne.

Din civilstatus har nemlig betydning for din husstandsindkomst, og dermed også for, hvor mange penge i som husstand har mulighed for at låne.

Hvad det vil sige er, at din partner vil give dig et større økonomisk råderum. Det er en fordel, da det vil resultere i et billigere lån. Er du ikke gift, er det ikke en mulighed, men der er andre muligheder for at spare penge.

Er du ikke gift, kan du i stedet overveje at finde en medansøger. Det vil dig en række af de samme fordele, der er forbundet med at ansøge om et lån sammen med en partner.

Dine udgifter og rådighedsbeløb

Låneudbyderne er naturligvis interesserede i dit rådighedsbeløb. Har du ikke et rådighedsbeløb, der er tilstrækkeligt højt til at betale de månedlige ydelser, vil din ansøgning blive afvist.

Dette bør du dog ikke se som en ulempe. Mange tænker blot: "Hvad kan jeg låne?", hvis de skal låne penge på nettet. Sådan bør man dog ikke tænke. I stedet skal dit fokus være at optage et lån, der ikke er større, end at din økonomi kan bære det.

Derfor er det også altafgørende, at du har et godt overblik over såvel udgifter som rådighedsbeløb, før du kaster dig ud i at låne penge.

Får du lavet en renteberegning af en lånekalkulator eller en låneberegner, er dit rådighedsbeløb bl.a. ét af de aspekter, der ikke kan tages højde for. Derfor er det selvfølgelig også én af årsagerne til, at en sådan låneberegning ikke er hundrede procent retvisende.

Din eksisterende gæld

Eksisterende gæld er også et parameter, der inddrages, når låneudbyderne udarbejder deres kreditvurdering af dig. Det skyldes, at det har direkte betydning for dit rådighedsbeløb, da den eksisterende gæld naturligvis skal afbetales.

Har du en høj gældsbyrde, kan det derfor være en hæmsko for optagelse af et nyt lån. I de fleste tilfælde er det ikke en direkte forhindring, men det vil sandsynligvis resultere i højere rente- og gebyromkostninger. Dette kan du undersøge ved at bruge en låneberegner.

Hvis du i forvejen har stiftet meget gæld, er det derfor værd at tage et yderligere lån op til genovervejelse. For at forbedre din kreditværdighed, skal dit rådighedsbeløb øges, hvilket bedst gøres ved at afvikle dine nuværende gældsposter.

Din RKI-status

Er du registreret i RKI, er det ikke muligt at optage et lån. Så kort kan det siges. Det er gældende, hvad enten du ønsker at optage et mindre kreditlån, et stort bådlån eller en helt tredje type lån.

Hvis du er blevet registreret i RKI (Ribers Kredit Information), skyldes det, at du har ubetalt gæld hos en eller flere kreditorer. Det viser andre kreditgivere, at du ikke mestrer at betale din gæld, hvorfor de ikke ønsker at bevillige dig et lån. Uheldigvis kan en låneberegner ikke bruges i denne her situation til at hjælpe dig.

Af den grund kan det heller ikke lade sig gøre at optage et lån trods RKI. Vil du låne penge, er der derfor ingen anden udvej, end at komme ud af RKI. Det kan du gøre på to måder:

  1. Du kan betale den gæld, der har fået dig registreret i RKI
  2. Du kan vente fem år, hvorefter du automatisk slettes fra registeret. Det betyder dog ikke, at din gæld væk – det er kun din registrering

Om os

Vi er iværksættere og ildsjæle, som alle har en ambition om gøre livet lettere for dig og resten af Danmark.

I første omgang har vi fokuseret på at indhente lånetilbud, som er skræddersyet til lige netop din økonomi og dit behov. Vi præsenterer tilbuddene overskueligt, så du nemt kan sammenligne og vælge det lånetilbud, som passer bedst til dig.

Vi har selv stået i en situation før, hvor vi har haft brug for en lignende service, men på daværende tidspunkt fandtes den ikke, og vi satte os derfor for at bygge den fra bunden af.

Vi håber, at du har fået lyst til at prøve vores gratis og uforpligtende service. Uanset hvad vil vi gerne takke dig for den tid, som du har brugt på at læse om os.